Passat Variant

Mere selvkørende. Mere digital og hele tiden online. Og som enten benzin, diesel eller plug-in hybrid.

Den nyeste Passat Variant er den 8. generation af sin slags og byder på nogle af Volkswagens nyeste innovationer. Passat Variant kommer med en række IQ.DRIVE assistentsystemer, så den bliver endnu mere selvkørende end sin forgænger. Passat Variant fås med forskellige drivlinjer. Eksempelvis fås Passat Variant som plug-in hybrid, som kombinerer TSI-benzinmotoren med en el-motor, som giver dig op til 55 km på el.

Se priser på Passat Variant


Passat Variant GTE - længere rækkevidde på strøm
Passat Variant kommer også som plug-in hybrid’en GTE, som har fået en forlænget rækkevidde på strøm på 55 km og med mulighed for at styre strømforbruget på køreturen via et hybrid-kørselsprogram i bilens infotainmentsystem. På den måde kan du vælge, hvor mange procent strøm batteriet skal have, hvis du ønsker, at bilen skal køre på strøm i slutningen af turen. Har batteriet fx 40% strøm tilbage, kan du også bede systemet bevare denne status til slutningen af turen, og du har tillige mulighed for at bede den om at øge det til fx 60% strøm, hvorved hybrid-drivlinjen vil bruge TSI-motoren og bremserne til at regenerere strøm, indtil batteriet har nået 60% kapacitet. 

Læs mere om Passat Variant GTE


Med Travel Assist bliver Passat Variant delvist automatiseret
Passat Variant er i stand til delvis automatiseret kørsel ved næsten alle hastigheder fra 0 til 210 km/t. Travel Assist kombinerer flere assistentsystemer, hvor den adaptive fartpilot styrer kørslen i forhold til trafikken foran bilen, mens Lane Assist holder bilen i banen. Travel Assist aktiveres ganske enkelt ved et tryk på en knap på Multifunktionsrattet. Så er bilen delvist selvkørende, men system overvåger samtidig føreren af bilen og registrerer, hvis vedkommende ikke har hænderne på rattet. Går der mere end 10 sekunder uden hænderne på rattet, advares føreren via instrumentbordets display og bedes placere hænderne på rattet igen. Det er blevet lettere i Passat Variant, da rattet er udstyret med capacitive sensorer, så du blot skal røre rattet, for at Travel Assist anerkender, at du har kontrol med bilen. Hvis føreren ikke reagerer på advarslerne, aktiveres Emergency Assist, og Passat Variant bringes automatisk til et stop med nødblink tændt.


Passat Variant. Permanent online

Tredje generation af infotainmentsystemet (MIB3) introduceredes sammen med Passat Variant. App-Connect, der via Apple CarplayTM spejler udvalgte apps fra din smartphone op på bilens touchskærm, fungerer trådløst (ekstraudstyr), så du ikke længere skal have besværet med et kabel. Passat Variant er også permanent online, da det nye infotainment-system er udstyret med en integreret online tilslutningsenhed (OCU) komplet med SIM-kort som standard. Ud over forbedrede navigationsrelaterede tjenester med information i realtime giver infotainmentsystemet adgang til nye teknologier og tilbud som musikstreamingstjenester, internetradio, brug af opdaterbar web-app-teknologi, naturlig stemmestyring med onlineindhold, brug af online-tjenester fra Volkswagen We, og adgang til køretøjsindstillinger lagret i skyen. Smartphones (kompatible Samsung modeller) bliver også en mobilnøgle, der kan benyttes til at åbne og starte Passat Variant.

Læs mere om Passat Variant